Този сайт използва бисквитки с цел подобряване на функционалността, за удобство на потребителя, както и за статистически цели. Ако сте съгласни с такава употреба на бисквитките, моля натиснете „Съгласен съм”.

Печат на тази страница

Няма бира? Няма световно

Написана от  Петък, 20 Януари 2012 00:00
ФИФА настоя за свободна продажба на бира на всички 12 стадиона, на които ще се играят мачовете на световното в Бразилия през 2014 г. По същото време Путин заяви, че ще обмисли дали да не отмени забраната за продажба на алкохол на стадиони в Русия за Световното през 2018 г.


Само за седмица генералният секретар Джером Валке и президентът Сеп Блатер поставиха ребром въпроса с продажбата на бира на стадионите в двете страни-домакини и заявиха, че бирата е неразделна част от финалите. Забраната за продажба и реклама на алкохол по време на спортни събития е в сила от 2003 г. в Бразилия и 2005 г. в Русия.ФИФА брани със зъби и нокти интересите на спонсорите си, тъй като те осигуряват огромна част от приходите на организацията, а официалният спонсор на първенството има интерес ексклузивно да рекламира и продава бирата си на стадионите. Така на финалите в ЮАР полицията арестува 36 холандки, които бяха обвинени, че са рекламирали конкурентна марка бира по време на футболен мач.    

 

сн.:sxc.hu