Този сайт използва бисквитки с цел подобряване на функционалността, за удобство на потребителя, както и за статистически цели. Ако сте съгласни с такава употреба на бисквитките, моля натиснете „Съгласен съм”.

Печат на тази страница

Пивовари на съд заради разредена бира

Написана от  Сряда, 27 Февруари 2013 00:00

 


Фенове на бирата заведждат дело срещу пивоварния гигант Anheuser-Busch с обвинението, че разрежда бирите си с вода, пише LA Times.


Исковете, заведени в Калифорния, Пенсилвания и Ню Джърси, твърдят, че компанията добавя вода в пивата си и подвежда потребителите, тъй като алкохолното съдържание в тях е по-малко от обявеното на етикета. Марките, споменати в текста са Budweiser, Michelob, Michelob Ultra, Bud Ice, Bud Light Platinum, Hurricane High Gravity Lager, King Cobra, Busch Ice, Natural Ice и Bud Light Lime. Сред обвинителите има и бивши служители на компанията, които твърдят, че пивоварната добавя вода в пивата точно преди бутилирането, като това намалява алкохолното съдържание с 3 до 8 процента и значително свива производствените разходи.


От Anheuser-Busch определиха обвиненията като безпочвени и заявиха, че съдържанието на бирите им напълно отговаря на написаното на етикета.


сн. sxc.hu