Този сайт използва бисквитки с цел подобряване на функционалността, за удобство на потребителя, както и за статистически цели. Ако сте съгласни с такава употреба на бисквитките, моля натиснете „Съгласен съм”.

Печат на тази страница

Иран - страната на безалкохолната бира

Написана от  Четвъртък, 13 Май 2010 01:00
Съдбата, казват, обичала силните, а падишахът - смелите. Ако това е така и тя, и той трябва веднага да се влюбят страстно, безнадеждно и безвъзвратно в следовницата на Българска бирена църква Габриела. Тя носи име на архангел, което означава "божия сила" и именно такава трябва на всеки, дръзнал да направи това, което стори Габи. Защото за разлика от всичките ни кореспонденти, които обикалят света и ни пращат снимки на бирите там, тя отиде в страна, където алкохолът е забранен. И бира, поне такава каквато ние си я знаем, няма.


Да. Немислимо е да си представиш място, където няма кръчми и барове, няма нощен живот. Хората ходят по ресторанти, но само за да ядат, а вечер пият по един спирт преди лягане. Обаче именно такова място е Иран. Габи отиде, оцеля цели няколко дни и намери най-близкото до истинска бира питие там - безалкохолна Bavaria. После ни изпрати снимката, а ние, просълзени от подвига на храбрата българка, мигом я публикуваме. Enjoy!


сн.:личен архив