Този сайт използва бисквитки с цел подобряване на функционалността, за удобство на потребителя, както и за статистически цели. Ако сте съгласни с такава употреба на бисквитките, моля натиснете „Съгласен съм”.

За кампанията

Написана от  Събота, 02 Февруари 2013 00:00Кампанията „Алкохолът е лош шофьор” е част от дългосрочната корпоративна политика на „Каменица” АД. Тя акцентира върху един от най-актуалните и чувствителни проблеми, свързани с пътната безопасност – отговорната консумация на алкохол сред водачите и отговорното им поведение на пътя. Кампанията стартира, провокирана от големия брой ПТП в следствие консумацията на алкохол. Тя е и логично продължение на подписаната от „Каменица” АД през 2007 г. Европейска харта за пътна безопасност. Дружеството е и първата и единствената до момента българска пивоварна компания, приела принципите на документа в своята вътрешнокорпоративна политика. През 2008 г. първото издание на „Алкохолът е лош шофьор” през 2008 г. е оценено като най-добрата кампания за пътна безопасност в страната от тогава действащия Комисар по транспорта на ЕС Марио Таяни.


„Каменица” АД е и единствената пивоварна компания, която произвежда българска безалкохолна марка бира – Каменица безалкохолна.

Всички активности на кампанията съответстват на основната й цел – превенцията. Статистиката за ПТП показва, че такива инициативи продължават да са необходими.

От ноември 2011 година върху кена на Каменица безалкохолна са изписани посланията на кампанията и призива за отговорно шофиране на пътя. По този начин “Каменица” АД ще стане една от първите компании, която ефективно ще свърже свой продукт с корпоративната си социална отговорност.


За „Каменица” АД

„Каменица” АД е водеща пивоварна компания в България, част от групата компании StarBev Group, контролирани от фонда за частни инвестиции CVC Capital Partners. До придобиването й от CVC Capital Partners в края на 2009 г. компанията е част от най-големия производител на бира в света Anheuser-Busch InBev. „Каменица” АД е най-бързо растящата българска пивоварна компания, като за първите седем месеца на тази година има най-голям реализиран обем от продажби към клиенти по данни на Съюза на пивоварите в България. Компанията е и най-големият износител на българска бира.

Портфолиото на „Каменица” АД включва както местните марки Каменица, Астика, Бургаско пиво, Славена, така и водещите световни марки Stella Artois, Beck’s и Staropramen и импортните брандове Leffe и Hoegaarden. Разнообразното й портфолио позиционира компанията като единствената пивоварна в България, която обединява три от водещите световни пивоварни традиции: белгийската, немската и чешката. През 2011 г. „Каменица” АД пусна на българския пазар и иновационните продукти Каменица Пшенично и Каменица Фреш Лимон.

Компанията оперира с две пивоварни в градовете Пловдив и Хасково. Общият брой на заетите в дружеството възлиза на около 780 работници и с това компанията е и най-големият работодател в бирената индустрия. За последните четири години „Каменица” АД е инвестирала повече от 68 млн. лева, по-голямата част от които са вложени в пивоварните в Хасково и Пловдив.използваните материали са от сайта на кампанията