Този сайт използва бисквитки с цел подобряване на функционалността, за удобство на потребителя, както и за статистически цели. Ако сте съгласни с такава употреба на бисквитките, моля натиснете „Съгласен съм”.

Печат на тази страница
Русия разрешава рекламата на бира

Русия разрешава рекламата на бира

Написана от  Неделя, 06 Юли 2014 00:00

Забраната пада до 2018 г.

Русия ще разреши рекламата на бира отново, но само до края на 2018 г., съобщава РИА Новости.

През 2012 г. в страната беше забранена всякаква реклама на пиво в печатни и електронни медии, билборди, стадиони и всичко в радиус на 100 метра от спортни съоръжения. Рестрикциите бяха въведени в рамките на кампания за борба с алкохолизма, а сега ще бъдат отменени с решение на Държавната дума, докато не приключи домакинството на Русия за Световното през 2018 г.

Още преди старта на първенството в Бразилия ФИФА настоя за свободна продажба на бира на всички стадиони, на които се играят мачовете през 2014 г. и 2018 г. В рамките на една седмица и генералният секретар Джером Валке, и президентът Сеп Блатер поставиха ребром въпроса с продажбата на бира на стадионите в двете страни-домакини и заявиха, че бирата е неразделна част от финалите. По същото време Путин обяви, че ще обмисли дали да не отмени забраната за продажба в Русия, докато страната е домакин.