Този сайт използва бисквитки с цел подобряване на функционалността, за удобство на потребителя, както и за статистически цели. Ако сте съгласни с такава употреба на бисквитките, моля натиснете „Съгласен съм”.

Септември: 3 бирфеста и 2 по-така

Написана от  Вторник, 29 Август 2017 00:00

Празнуват троянската сливова, чушката и доматът

3 бирени фестивала ще се проведат този септември в различни грдове в страната. В допълнение ценителите на фестивалната култура могат да посетят Българския фестивал на сливата в Троян и Фестивала на чушката и домата в Куртово Конаре.

На 2 септември във Варна започва едномесечен фестивал на българската крафт бира. Проектът включва серия от събития в магазини Кауфланд в Бургас, Пловдив и София и ще представи продукцията на различни български пивоварни. На 6 септември в Пловдив и Стара Загора стартират успоредно два бирени фестивала, на които ще се предлагат както български, така и чужди бири.

Почитателите на ракията за поредна година се събират от 22 до 24 септември в Троян, където се отбелязва Българският фестивал на сливата. И тази година на събитието ще бъде запален ритуално казан за изваряване на ракия. От 8 до 10 септември пък в Куртово Конаре празнуващите отдават почит и на мезето в рамките на ежегодния Фестивал на чушката, домата, традиционните храни и занаяти, където гвоздеят на програмата е конкурсът "Царица Лютеница".