Този сайт използва бисквитки с цел подобряване на функционалността, за удобство на потребителя, както и за статистически цели. Ако сте съгласни с такава употреба на бисквитките, моля натиснете „Съгласен съм”.

Коледното парти умря. Да живее коледното парти

Бяхме на коледно парти с колегите и имаше томбола с късмети, и носихме рогца и коледни шапчици, и играхме 17 пъти "Бяла роза" и така се сплотихме, че се не трае.

Това никой никога не го е казвал, ама никога.

Коледните партита – такива, каквито ги познаваме – са неловки банкети, на които в най-добрия случай можеш да попиеш повече, налюбиш нещо и да си се прибереш все така несплотен с колектива. Не че има нещо лошо в алкохола и любовта, напротив – няма нищо по-хубаво. Ама ако се търси и някакво сплотяване в цялата работа, добре е ейчарките, тези корпоративни ТРЗ_и_личен_състав хетери, да помислят за друг тип активности – такива, които наистина сближават хората. Например:

Какво: Служебни бири в 17:00 ч. За всички. Завинаги. 
Къде: В кухнята или двора на офиса.

Следобедните служебни бири в офиса са като английския следобеден чай – задължително социално събитие, но без неприятни детайли като английския климат и чая. Сплотяването е постепенно, но качествено.

Какво: Варене на лютеница.
Къде: Краен квартал.

Съвършената инициация изисква да стигнеш до краен квартал, да стъкнеш огън зад произволна панелка, да свариш три касетки домашна едросмляна и да си тръгнеш невредим с нея. Това е кървав спорт и лично Жан-Клод Ван Дам ще ви го потвърди, щото когато през 2011 г. се напи в Люлин, местните го биха на канадска и му откраднаха часовника. Освен безспорно мъжество, в цялата работа има и момент на национална гордост – макар и без официален статут на държавен символ, лютеницата безспорно е такъв. Ако не вярвате, представете си лютеница Кючече до лютеница Хорцето на рафта в магазина. Сега си представете Магдалена Ташева. Сплотяването е неизбежно.

Какво: Варене на ракия.
Къде: Където и да е.

Това не е тийм билдинг, това е орден. На фона на Ордена на варилите ракия заедно илюминатите и масоните са не затворени общества, а читалищни кръжоци за художествена самодейност. Сплотяването е кармично и продължава поне няколко поколения, а казанът е малък Вегас – мечтите се сбъдват, но и каквото се случи в казана, остава в казана, така че това никога не съм го казвал.

Ама никога.

Прочетена 29667 пъти