Този сайт използва бисквитки с цел подобряване на функционалността, за удобство на потребителя, както и за статистически цели. Ако сте съгласни с такава употреба на бисквитките, моля натиснете „Съгласен съм”.

Този човек ще изкара 50 дни само на бира

Написана от 

Американецът Дел Хол (на снимката) започва 50-дневен великденски бирен пост, по време на който ще пие само бира и вода. По този начин мъжът ще опита да подобри собствения си рекорд от 2019 г., когато издържа на този режим 46 дни и отслабна с 20 кг.

Ефективността на тази диета беше изпитана през 2011 г. от друг американец - Джей Уилсън. Тогава той изкара 40-дневен бирен пост, по време на който пиемаше само вода и по 4 тъмни бири на ден, всяка от които с хранителна стойност 288 калории и 6,67% алкохол. Мъжът успя да свали 10 килограма, като по време на целия пост лекар наблюдаваше здравословното му състояние.

Историята за бирата - течен хляб, изобретена специално за великденския пост от монаси в Мюнхен, е на повече от 300 години. Според различни източници тогава на монасите им е било забранено да приемат каквато и да е храна. Така те започнали да варят тъмна и богата на калории бира, която пиели през периода на въздържание.

Прочетена 14998 пъти