Този сайт използва бисквитки с цел подобряване на функционалността, за удобство на потребителя, както и за статистически цели. Ако сте съгласни с такава употреба на бисквитките, моля натиснете „Съгласен съм”.

Бирата подпомага синтеза на хормони на щастието

Написана от 

Аминокиселините в пивото допринасят за синтеза на ендорфини, известни като „хормони на щастието“, а съдържащите се пивото витамини от група В допринасят за стимулиране функциите на централната нервна система, активизиране на обменните процеси в организма и по-ефективен разход на консумираната хранителна енергия.

Данните са представени още през 2015 г. на 10-тия Национален конгрес по хранене с международно участие във Варна проф. д-р Донка Байкова, д-р Сергей Иванов, доц. д-р Алексей Василев и д-р Валентина Любомирова.

При умерена консумация бирата има меко, релаксиращо и антидепресантно действие, а след активни спортни дейности успешно хидратира организма. Комбинацията от вода, витамини и соли в бирата способства за по-бързото възстановяване на водния и електролитен баланс в човешкото тяло.

Прочетена 14696 пъти