Този сайт използва бисквитки с цел подобряване на функционалността, за удобство на потребителя, както и за статистически цели. Ако сте съгласни с такава употреба на бисквитките, моля натиснете „Съгласен съм”.

Бирата подмладява средно с 14 години

Написана от 

Комбинацията от физическа активност, въздържание от тютюнопушене, умерена консумация на бира и ежедневен прием на плодове и зеленчуци се равнява на подмладяване с 14 години от реалната календарна възраст, съобщават от Института по криобиология и хранителни технологии у нас. Голямо влияние при този процес оказват също социалната среда и положителните емоции.

Само в млякото и пивото се съдържа изключително полезната, но рядка молекула никотинамид рибозид (Nicotinamide riboside - NR). Научни публикации потвърждават, че NR действа като клетъчен регенератор и пряко се свързва с процеса на стареене на клетките.

Бирата може да достави на организма много важни витамини (особено от групата В), фибри и минерали. В пивото има голямо количество естествени антиоксиданти, благодарение на хмела, малца и дрождите. Те притежават благоприятен ефект върху човешкото здраве, имат свойството да неутрализират токсините в тялото, като по този начин засилват имунната система.

Прочетена 18019 пъти