Този сайт използва бисквитки с цел подобряване на функционалността, за удобство на потребителя, както и за статистически цели. Ако сте съгласни с такава употреба на бисквитките, моля натиснете „Съгласен съм”.

Българска бирена църква става на 4 години

Написана от  Събота, 07 Декември 2013 10:08

 

Биричка, супичка, нов световен ред

Днес Българска бирена църква (ББЦ) става на 4 години.

На 7 декември 2009 година - деня след Никулден и преди студетския празник, когато всяко средноуважавано пиянде е в будна кома от снощи и се моли да оцелее до утре - преподобният Малцмен, преподобният Хмелбой и пресветата Лейди Ливър основават организацията, чиято цел е повече хора да пият повече бира през повечето време. Пак тогава никой от тях не предполага, че ще оцелеят цели четири години - те просто искат да оцелеят до обяд, когато ще изпият първата си бира с надеждата, че ще им стане по-добре и ей така, между дехидратацията, главоболието и пилешката супа, създават Българска бирена църква (другият вариант е създаването на Нов световен ред, но ги домързява; все още го обмислят обаче).

4 години по-късно и супата, и дехидратацията, и главоболието са си същите. Следовниците на организацията обаче са близо 10 000 и вземат дейно участие в църковния живот, за което покорно благодарим.

Наздраве!