Този сайт използва бисквитки с цел подобряване на функционалността, за удобство на потребителя, както и за статистически цели. Ако сте съгласни с такава употреба на бисквитките, моля натиснете „Съгласен съм”.

11 години beer2beer.org

Написана от  Сряда, 29 Юни 2016 00:00

VENI, VIDI, BIRI

– Не можеш да поканиш 20 000 души на рожден ден - няма кръчма, която да ви събере.
– Ама те няма да дойдат всичките...
– Ама ти откъде знаеш колко ще дойдат?

Това е реален разговор с управител на заведение по повод 11 години beer2beer.org, които ще празнуваме през юли 2016 г.

Скромният ви разказвач вече оглежда живописни поляни, на които да се проведе като всенароден събор 12 години beer2beer.org през 2017 г., но преди това ще се наложи да отбележим и настоящата светла годишнина.

Та, 11 години по-късно следовниците на Българска бирена църква са 20 000 души. Това е близо до населението на един Троян, пет Созопола или сто Мелника и малко трудно можеш да го почерпиш цялото. Засега.

Затова решихме на 13 юли да отворим специален хладилник в сърцето на София, с който да почерпим толкова, колкото успеем. С помощта на приятелите от Загорка Специално имаме стотици бири, които да изпием след работа и ще го направим. И понеже защото едни хора винаги ще мърморят, че само за пиене мислим, решихме да направим и нещо за човечеството – да дадем отговор на най-често задавания въпрос на плажа.

Кой е въпросът, какъв е отговорът, кои сме ние и защо сме тук? Отговорите идват скоро. Дотогава бъдете все така или иначе, айде.