Този сайт използва бисквитки с цел подобряване на функционалността, за удобство на потребителя, както и за статистически цели. Ако сте съгласни с такава употреба на бисквитките, моля натиснете „Съгласен съм”.

Уморените мъже се напиват, нали?

Написана от  Сряда, 09 Октомври 2013 12:34

 

С текила! Борислав Банев твърди, че в нея може да няма стил, но има всички други удоволствия след тежък ден

Първото напиване с текила винаги остава в историята. Бяла линия сол, шот жълт концентрат от мексиканския кактус агаве и резен лимон. След това обикновено остава тридневен махмурлук, няколко разкрити тайни, а веднъж дори видях  един разрушен апартамент. Не знам как не са забранили това питие със закон и 15 години затвор.
Текилата е секс, наркотици и рокендрол в едно. Секс, защото е най-вкусна когато солта е по врата и гърдите на красива жена. Наркотици, заради ритуала на употреба и внезапно отпускащия ефект. Рокендрол - защото след няколко шота никой в компанията не може да те убеди, че не си следващия Джим Морисън роден за танци и песни.
От създателите на текила - коктейлите Маргарита и Текила Сънрайз! С няколко шота ще дръпнеш щепсела на битието, после нека всеки сам си носи мексиканския махмурлук. “Текила?” Правилният отговор е “не!”. Освен ако барът не е дървен, краката ти заровени в пясъка, облекло: хавайска риза.

 

ТЕКИЛА СЪНРАЙЗ

50 гр. текила

100 гр. портокалов сок

лъжица Гренадин

 

Шейквате добре текилата и портокаловия сок с лед и изливате във висока чаша. Ефекта на изгрева се постига с малко Гренадин пуснат по ръба й. Той е тежък и остава на дъното. Разбъркайте преди консумация.

ПЕСЕН Welcome to Tijuana (Tequila, sex and marijuana) на Ману Чао


снимка: http://www.sxc.hu