Този сайт използва бисквитки с цел подобряване на функционалността, за удобство на потребителя, както и за статистически цели. Ако сте съгласни с такава употреба на бисквитките, моля натиснете „Съгласен съм”.

Подобрен метаболизъм? От бирата е

Написана от  Вторник, 22 Август 2023 19:11

Ако докато си седиш и си пиеш бирата, ненадейно те връхлети натрапчивото усещане, че ти се забавя стареенето на клетките, неутрализират ти се свободните радикали, подобрява ти се метаболизмът и като цяло се случва някакво благотворно въздействие върху кожата, не се паникьосвай - това е нормално.

Според официална информация на Съюз на пивоварите в България, през последните пет години има над 200 научни публикации за положителния ефект от умерената консумация на бира. Науката разполага с доказателства от голям брой медицински проучвания и клинични изпитвания в тази посока. Така например се натрупват данни, че общото съдържание на полифеноли в пивото варира от 12 до 52 мг на 100 мл. Учените са категорични, че тези съединения имат антиоксидантно действие – неутрализират свободните радикали, забавят стареенето на клетките, оказват благотворно въздействие върху кожата, подобряват метаболизма и пр.

По данни на съюза всеки втори българин над 18 години пие бира минимум веднъж седмично.

През 2022 г. консумацията на пиво на глава от населението в България е 80 литра, от които 1 литър е безалкохолна бира.

Прочетена 12737 пъти