Този сайт използва бисквитки с цел подобряване на функционалността, за удобство на потребителя, както и за статистически цели. Ако сте съгласни с такава употреба на бисквитките, моля натиснете „Съгласен съм”.

Българска бирена църква

Написана от  Понеделник, 23 Ноември 2009 00:00

Какво е Българската бирена църква?

Българската бирена църква /Bulgarian Beer Church/ е доброволна организация с идеална цел - повече хора да пият повече бира през повечето време (с удоволствие и мярка обаче). Членовете й вярват, че това е най-краткият и приятен път към по-добър свят, световен мир, прогрес и берекет.

Основана през 2009 г. като страница във фейсбук, общността бързо се разраства и през 2014 г. създателите й предприемат необходимите стъпки, за да бъде призната за официална религия.

Българска бирена църква (ББЦ) проповядва религия, която може да бъде определена като либерален монотеизъм. В центъра й, в резултат на вековни културни натрупвания и хилядолетия крепка българо-шумерска дружба, стои древната шумерска богиня на бирата Нинкаси.

В лоното на ББЦ свободно се зараждат и развиват различни касти, движения и фракции, в центъра на чиито спиритуални търсения са всякакви разновидности на хилядите познати на човечеството видове бира. Въпреки това те не се характеризират със със строг вътрешно-групов произход на наследяване или формализиране на личностните отношения между членовете на различните групи и всеки е свободен да пие каквото, когато, където и в каквато компания поиска.