Този сайт използва бисквитки с цел подобряване на функционалността, за удобство на потребителя, както и за статистически цели. Ако сте съгласни с такава употреба на бисквитките, моля натиснете „Съгласен съм”.

Първият Klek Shot бар отваря врати в София

Написана от  Петък, 08 Декември 2023 10:30

Everyday is leg day в София този декември - или поне четвъртъците, петъците и съботите, защото емблематичният клекшоп на столичната улица „Г. С. Раковски“ до НАТФИЗ ще се превърне първия по рода си Klek Shot бар. Зад проекта стои Jack Daniel‘s Tennessee Apple, който има за цел да вдъхне нов живот на градския феномен “клекшоп” и да докаже, че освен полезни, клековете могат да бъдат и приятни. Новият вкус на марката може да бъде опитан от всеки както под формата на шот, така и в различни студени и типли коктейли, приготвени от професионални бармани.

В началото на 90-те клекшоповете стават неизменна част от софийската градска култура. Десетки мазета и сутерени са трансформирани в малки магазинчета, а странното им очарование бързо ги превръща в един от неофициалните символи на София. През последните години клекшоповете постепенно започнаха да намаляват и към момента са застрашени от изчезване.  

„Градските хора променят парти културата по целия свят. Точно техните желания и нужди ни предизвикват да намираме нови начини да достигнем до тях, като им предоставяме нови изживявания и начини да се забавляват и разпускат. Това е и причината да създадем първият Klek Shot бар, превръщайки клекшоп не просто в място, от което да купим в движение необходимото ни за парти вечерта, но и да се забавляваме и срещнем с приятели“., коментира Калоян Георгиев, бранд мениджър в Браун Форман, фирмата собственик на марката.

Работно време на Jack Daniel‘s Tennessee Apple: 
четвъртък – 18:00 – 22:00 ч.
петък и събота: 19:00 – 00:00 ч. 

Прочетена 2381 пъти