Този сайт използва бисквитки с цел подобряване на функционалността, за удобство на потребителя, както и за статистически цели. Ако сте съгласни с такава употреба на бисквитките, моля натиснете „Съгласен съм”.

Печалбата на Heineken нарасна с 9%

Написана от  Сряда, 15 Февруари 2012 00:00
Печалбата на холандската пивоварна компания Heineken се е повишила с 9% през 2011г. до 1.58 млрд. евро, показват отчетите на дружеството. Подобрението на финансовия резултат се дължи основно на по-големите приходи от продажби и утвърждаването на марките на компанията на развиващите се пазари.


Приходите на Heineken за изминалата година се покачват с 6% до 17.1 млрд. евро. През 2011г. брандът Heineken e стъпил на два нови перспективни пазара - Мексико и Индия. Компанията отчита силно представяне на марката в държави като Китай, Бразилия, Франция, Виетнам.


За тази година Heineken планира да пусне на международния пазар мексиканската бира Sol. Марката е част от портфолиото на Heineken от 2010г., когато холандската компания придоби мексиканската пивоварна компания Cuauhtémoc Moctezuma Brewery.

 

сн.: Heineken