Този сайт използва бисквитки с цел подобряване на функционалността, за удобство на потребителя, както и за статистически цели. Ако сте съгласни с такава употреба на бисквитките, моля натиснете „Съгласен съм”.

Летните продажби на пиво скачат

Написана от  Сряда, 17 Октомври 2012 01:00

 Американските търговци са продали 5 млн. каси повече бира това лято, показват данните на изследователската компания Nielsen. Това бележи 1.4% годишен ръст в общите продажби на бира в магазините за периода юни, юли и август, когато се консумира най много пиво. За сравнение - през същите месеци на миналата година продажбите на бира се свиха с 1.7 млн. каси.


От Nielsen посочват, че една от основните причини за увеличеното потребление през лятото на 2012г. е появата на нови марки овкусена бира. Същата тенденция се забелязва и на българския пазар, където повечето големи производители пуснаха собствени марки бира с различни вкусове. От Съюза на пивоварите в България посочват, че именно новите марки и видове бири са изиграли роля за повишението на общата консумация на бира в България през горещите летни месеци.сн.: sxc.hu