Този сайт използва бисквитки с цел подобряване на функционалността, за удобство на потребителя, както и за статистически цели. Ако сте съгласни с такава употреба на бисквитките, моля натиснете „Съгласен съм”.

Приходите и печалбата на Heineken растат

Написана от  Сряда, 24 Октомври 2012 01:00

 


Приходите на холандската пивоварна компания Heineken за третото тримесечие  на 2012г. са се увеличили със 7.1% спрямо същия период на миналата година, показва последния финансов отчет на дружеството.


През ключовите за бранша летни месеци компанията е реализирала приходи от почти 5 млрд. евро. Основна част от ръста в приходите се дължи на по-големите обеми продадена бира. Малка помощ Heineken получава и от поевтиняването на еврото, заради което за компанията е по-изгодно да продава бира зад граница, където поскъпването на чуждите валути спрямо еврото увеличават приходите.


За третото тримесечие Heineken има чиста печалба от 577 млн. евро - с 52 млн. евро повече спрямо същия период на миналата година. Добрите финансови показатели дават основание на компанията да остави без промяна прогнозата си за годишния финансов резултат.


Отчетът на Heineken показва, че Източна Европа е била основния двигател на продажбите като количество пиво. В региона компанията е продала общо 14.2 млн. хектолитра бира - повече от който и да е друг регион по света. Продажбите в Централна и Източна Европа формират 30% от общото количество бира, което Heineken е продала по целия свят през лятото.


В Централна и източна Европа обемите се повишиха с 3.6% на годишна база основно заради повишение на продадените обеми бира в България, Чехия, Полша, Румъния, Русия и Сърбия", посочват от Heineken. У нас компанията е собственик на "Загорка".

сн.: Heineken