Този сайт използва бисквитки с цел подобряване на функционалността, за удобство на потребителя, както и за статистически цели. Ако сте съгласни с такава употреба на бисквитките, моля натиснете „Съгласен съм”.

Сърбин умира в клетка на мечка по време на бирфест

Написана от  Събота, 02 Януари 2016 00:00

И още по-тъпи начини да пиеш до смърт

Дарвиновите награди събират на едно място всякакви нелепи смъртни случаи от целия свят. Според организаторите така се отличават "онези, които подобряват качеството на човешките гени като се самоизключват от тях". Наградите носят името на Чарлз Дарвин, а архивът на сайта darwinawards.com пази най-абсурдните смъртни случаи, причинени от или свързани с бира. Ето ги.

1999 г.
Австралиецът Алан Тейлър, на 33 години, се включил в състезание по надпиване, организирано от бар в Сидни. Участниците в турнира трябвало да натрупат в рамките на 100 минути възможно най-много точки, като изпиването на една бира давало 1 точка, а твърдият алкохол – до 8 точки. Алан убедително смазал конкуренцията, събирайки актив от 236 точки, след като изпил 34 бири, 4 бърбъна и 17 шота текила в рамките на под 2 часа. След тази зашеметяваща сесия той легнал да си почине. И починал.

2001 г.
Група млади финландци закъсали на магистралата, след като им свършил бензина. Опитали се да спрат някой автомобил и да потърсят помощ от шофьора, но никой не откликнал. В крайна сметка на един от тях му писнало; отдалечил се от колата, легнал по средата на пътя и заявил, че ще спи там. Скоро след това бил блъснат от минаваща кола. При последвалия оглед полицията открила в автомобила празни бутилки от бира.

2003 г.
60-годишен мексиканец, след като изпил известно количество алкохол, решил да подслади поредната си бира с мед. За целта тръгнал да вземе мед от първоизточника – пчелен кошер. След като бръкнал в кошера обаче пчелите започнали яростно да се отбраняват и да го атакуват. Мъжът починал по-късно в болницата заради алергичен шок.

2007 г.
Тялото на млад сърбин било намерено в клетката на мечките в Белградския зоопарк. Инцидентът се случил по времето на бирен фестивал и събудил недоумението на служителите на зоопарка. Тялото на жертвата било обезобразено и голо. Което навело разследващите на мисълта, че покойникът вероятно на пияна глава доброволно се е съблякъл и влязъл в клетката на мечките. В клетката били открити още мобилни телефони, кутии от бира и тухли.