Този сайт използва бисквитки с цел подобряване на функционалността, за удобство на потребителя, както и за статистически цели. Ако сте съгласни с такава употреба на бисквитките, моля натиснете „Съгласен съм”.

Теория и практика на махмурлука

Написана от  Петък, 29 Ноември 2013 20:08

 

"Теория и практика на махмурлука" традиционно публикуваме в навечерието на месец декември - месецът на злоупотреба и разкаяние, в който на Никулден започва онзи период от живота, от който след Атанасовден се събуждаш болезнено с усещането за едно дълго и протяжно "снощи". През декември махмурлукът е неизбежен. Тих и смъртоносен, сякаш пръдня в асансьор за четири лица, той идва всяка сутрин с алармата за работа, за да напомни, че много хубаво не е на хубаво.

Но има, разбира се, изход. Не бабини деветини, а доктори и сериозна медицина борят болестта. И нали сме си хуманисти, направихме скромна систематизация на видовете махмурлук и доктора, който най-добре ще ти помогне в борбата с тях. Така че сядай, чети и си преписвай най-важното.

Доктор Йоткер

Въглехидрати, въглехидрати и пак въглехидрати иска организмът в дните, когато злото удари. Кексчета, вафлички, кремчета, шоколади, каквото се сетиш. Яж.

Доктор Джекил

Има такива пияници – кротки, обичливи, незлобливи на маса. После си лягат, за да станат, въплътили всепомитаща ярост към всичко и всички. Обладаните ходят, крещят, карат се на който им падне пред очите. Или пък лягат на пусия и чакат жертвата сама да дойде. Ако си от тях, спомни си д-р Джекил, призови го. Може и да стане.

Доктор Ливайн

Случва се. Напил си се и решаваш, че можеш да танцуваш – нищо, че вече си по-стар и по-дебел от Джон Траволта. Незнайно как треската в събота вечер се превръща в неделно обедно окуцяване. На твоята възраст да си с махмурлук е приемливо. Ама да си и куц вече е обидно.

Доктор Хаус

Брилянтен диагностик, той е особено полезен в случаите на първи махмурлук. Виждали сме как жертва на нещо подобно, подведена от главоболието и дехидратацията, объркано настоява, че има грип. Избълвай няколко сложни съставни изречения, които съдържат nicotinamide adenine dinucleotide, ацеталдехид, ацетат и глюкозен синтез. Понакуцвай по време на монолога /ако си от пациентите на д-р Ливайн, то ше ти идва буквално отвътре/. Жертвата ще повярва.

Доктор Дрейк Раморе

Наточи няколко руйни сезона от любимия си сериал, лягай и гледай. Мърдай, само за да вкараш или изкараш течности от системата.

Доктор Ангел Енчев

Нито си красив, нито си симетричен, нито пък той е истински доктор. Махмурлукът ти е до обяд, грозен ше си цял живот. Приеми го.

 

сн. sxc.hu